Πραματέλια

Κατάστημα

Πραματέλια για όλους από τη Λέσβο

Πραματέλια, στη ντοπιολαλιά της Λέσβου, σημαίνει μικρά πράγματα.

Εδώ και 21 χρόνια περίπου στο χώρο της Ηλιακτίδα Α.Μ.Κ.Ε., δημιουργούνται χειροποίητες μοναδικές κατασκευές από άτομα με αναπηρία, απο τους εκπαιδευτές και τους εθελοντές μας.

Μικρά, καλαίσθητα, χειροποίητα, μοναδικά. Μια ματιά, ένα άγγιγμα αρκεί να νιώσουμε την ψυχή, τη ζεστασιά, την αισιοδοξία και την αγάπη του κάθε δημιουργού τους.

Πραματέλια, λοιπόν, που δημιουργήθηκαν με το μυαλό, την καρδιά, τα χέρια, από καινούρια υλικά, ή σε συνδυασμό με προϋπάρχοντα υλικά και μπορούν να γίνουν δώρο, να δώσουν λύση σε ένα πρόβλημα, να δημιουργήσουν συναίσθημα.

Η καλλιτεχνική δημιουργία των Ατόμων με Αναπηρία και η ανάγκη να «είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία», όπως μας έλεγε η Ρηνούλα.

Να κάνουμε πραματέλια και να δημιουργούμε, ώστε να πάρουμε ό,τι θέλουμε, είτε αυτό είναι να βοηθάμε άλλους ανθρώπους, είτε να περνάμε εμείς καλά παίρνοντας ευχαρίστηση από τις χειροτεχνίες μας, είτε – ναι, γιατί όχι; – να νιώσουμε υπερήφανοι ότι μέσα από προσπάθεια καταφέρνουμε να ολοκληρώσουμε τα πραματέλια μας έτσι όπως είχαμε ονειρευτεί.

Τα πραματέλια γεννήθηκαν μέσα από την αγάπη μας και θέλουμε να συνεχίσουν το ταξίδι τους και να έρθουν σε σας. Να έρθουν στο σπίτι σας, να σας στολίσουν και να σας χαρίσουν ένα από τα χαμόγελα και τη ζεστασιά της Ηλιακτίδας που κουβαλάν ως πολύτιμο αόρατο θησαυρό.

Η τεχνολογία ήρθε και έδωσε φτερά στα πραματέλια μας. Tο ηλεκτρονικό μας κατάστημα έτοιμο, σας περιμένει να το συναντήσετε και μαζί να περιηγηθούμε στα μοναδικά χειροποίητα δημιουργήματα.

Χειροποίητες δημιουργίες – ιδιαίτερες, πολυτελείς, αλλά και προσιτές, κοσμήματα, ευχετήριες κάρτες, προσκλητήρια από ανακυκλωμένο χαρτί, διακοσμητικά χώρου, εποχιακά είδη κ.α., συνθέτουν ένα μωσαϊκό, που διακοσμεί το κατάστημά μας.

Σας ευχόμαστε καλοτυχία και μία υπέροχη διαδικτυακή βόλτα!

– Το e-shop είναι αφιερωμένο στη μνήμη της κυρίας Εύας

– Εφημ. ΤΡΙΒΟΛΟΣ 6/12/1935

Πράμα πραματέλι
πιθαμή και κομματέλι,
άλλος τό χει μαθημένο
κι άλλος αμάθητο.

–  Σωκράτης Λ. Σκάρτσης, Το Αίνιγμα, Ελληνικά Γράμματα, Αθήνα 1994, σ. 74.

Γιατί κάναμε τα Πραματέλια; Τι ανάγκες έρχονται να καλύψουν;

Για πολλούς λόγους. Καταρχάς αν μία δημιουργία δεν μπορέσει να μοιραστεί και με άλλους ανθρώπους, ξεθωριάζει.

Η χαρά του δημιουργού όταν βλέπει την αποδοχή που έχουν τα πραματέλια του από άλλους.

Η οικονομική απολαβή που γίνεται εργαλείο να συνεχίζουμε να βοηθάμε όποιον έχει ανάγκη.

Γιατί θέλουμε να μπορουμε να στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους που δεν έχουν φωνή, που είναι αόρατοι ή που είναι στις παρυφές της κοινωνίας μας.

Γιατί η ζωή μας σταματά όταν σταματάμε να δημιουργούμε.

Γιατί η δημιουργικότητα είναι μία από τις πιο πολύτιμες ανθρώπινες δυνατότητες και τα πραματέλια είναι η δική μας δημιουργική δυνατότητα.

Γιατί πώς το μικρό μπορεί να γίνει μεγάλο. Πώς η αγορά ενός μικρού (πραγματέλι) μπορεί να γίνει μια μεγάλη δράση βοήθειας.

Ανδρεαδέλλη Βασιλική

Χειροποίητο χαρτί

Η ενασχόλησή μας με την τέχνη του χειροποίητου χαρτιού ξεκινάει 21 χρόνια πριν, όπου Άτομα με Αναπηρία δημιουργούσαν καθημερινά χειροποίητα θαύματα.

Τα πραματέλια αποτελούν ακτίνα της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «ΗΛΙΑΚΤΙΔΑ», μίας οργάνωσης που εδρεύει και δραστηριοποιείται στη Μυτιλήνη. Συνεισφέροντας από το 1999, μεταξύ άλλων, σε ευάλωτες ομάδες ανθρώπων και Α.με.Α., σήμερα, με την υποστήριξη ενός ολόκληρου εργαστηρίου επαγγελματιών, υλοποιεί μία νέα ιδέα.

Χειροποίητο κόσμημα - γούρι

Ένας κόσμος με σπάνιες, ημιπολύτιμες πρώτες ύλες, που φέρουν τις αναμνήσεις τους. Υλικά που, αν τα «κεντήσουμε», θα μας διηγηθούν την ιστορία τους. Η ενέργειά τους, μέσα από την αγάπη μας για την τέχνη, θα γεμίσει το χώρο σας και θα σας παρασύρει σε ένα μοναδικό ταξίδι.

Μπλε του κοβαλτίου, olive green, red velvet, υπέροχα γυάλινα χρώματα, θα συνοδεύσουν τις σκέψεις και τις αισθήσεις σας.

Εγγραφή

Please select all the ways you would like to hear from us

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Τα προσωπικά σας δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη της εμπειρίας σας σε αυτόν τον ιστότοπο, για τη διαχείριση της πρόσβασης στον λογαριασμό σας και για άλλους σκοπούς που περιγράφονται στο πολιτική απορρήτου.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.